ظرفیت خراسان جنوبی برای صادرات خدمات فنی مهندسی به افغانستان |



به گزارش فیلتر پرس صنعتگر، مرتضی جلالی فرد صبح چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به ظرفیت‌های معدنی کشور هم مرز با خراسان جنوبی یعنی افغانستان اظهار کرد: ارزش مواد معدنی افغانستان حدود ۳ تریلیون دلار است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه تقریباً هر نوع معادن در این کشور دارای ظرفیت وجود دارد در حالی که اکتشاف و استخراج آن بسیار ابتدایی است، گفت: از این جهت صادرات خدمات فنی و مهندسی را به این کشور در دستور کار داریم.

وی افزود: در این راستا اگر دفتر نظام مهندسی معدن با محوریت خراسان جنوبی در کابل راه اندازی شود می‌توانیم صادر کننده دانش حوزه معدن به این کشور باشیم.

جلالی فرد بیان کرد: سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی در حال حاضر دارای هزار و ۳۰۶ نفر عضو فعال بوده که ۷۰۲ نفر از آنها در رشته زمین شناسایی، ۵۰۲ نفر در رشته معدن، ۳۰ نفر در رشته نقشه برداری و ۱۵ نفر سایر رشته‌ها خدمت رسانی می‌کنند.

اشاره‌ای به خدمات نظام مهندسی معدن

وی با بیان اینکه تعداد ۳۵۲ نفر از اعضای این سازمان دارای پروانه اشتغال و بقیه بدون پروانه هستند، افزود: طی ۱۸ ماه گذشته فعالیت‌های ارزنده‌ای در نظام مهندسی معدن در چهار حوزه شامل ثبت محدوده‌ها، اکتشاف محدوده‌ها، پایان اکتشاف و پروانه بهره برداری و استخراج معادن انجام شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با بیان این خدمات شامل ۲۲۵ هزار نفر روز خدمات توسط سازمان نظام مهندسی استان است، گفت: در زمینه گزارش پایان عملیات اکتشاف که منجر به تعیین ذخیره می‌شود در طی ۱۸ ماهه اخیر ۷ هزار و ۵۵۰ نفر روز برای تدوین گزارش پایان عملیات اکتشاف خدمت ارائه شده است.

جلالی فرد افزود: همچنین برای گزارش پایان عملیات اکتشاف که منجر به تعیین یک ذخیره می‌شود ۳۰۵ هزار و ۶۰۰ هکتار تهیه نقشه توپوگرافی و اکتشافی، مطالعات دور سنجی ۲۵۲ هزار هکتار، ۱۲۵ هزار هکتار مطالعات ژئوفیزیک و ۱۲۰ هزار هکتار مطالعات ژیوشیمی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامه‌های ما بحث آموزش اعضا است، گفت: در یک سال و نیم گذشته ۱۳ هزار و ۱۶۴ نفر ساعت دوره‌های آموزشی برای اعضای سازمان نظام مهندسی خراسان جنوبی ارائه شده است.

تعامل نظام مهندسی معدن با حوزه محیط زیست

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با تأکید بر بحث نظارت بر معادن در راستای خدمت رسانی درست اظهار کرد: در طی ۱۸ ماه گذشته تعداد سه معدن در خراسان جنوبی مشکل ایمنی داشته که شناسایی شده است در حال حاضر خوشبختانه مشکلات ایمنی آنها رفع شده است.

جلالی فرد در زمینه تعامل با منابع طبیعی و محیط زیست بیان کرد: معادن نه یک بخش مجزا از منابع طبیعی و محیط زیست بلکه جزئی از محیط زیست و منابع طبیعی زمین است و ما معتقدیم در کنار فعالیت معدنی می‌توان فعالیت‌های محیط زیستی را مراعات کرد.

وی افزود: من می‌توانم خبرنگاران را به معادنی در خراسان جنوبی ببرم که در آن بهره برداران حتی حفظ یک درخت برایشان مهم بوده است و یا برای گونه‌های جانوری آن اطراف آبشخور درست کرده‌اند ولی در کنار آن باید بحث اشتغال زایی را نیز مد نظر داشت.



منبع : مهر نیوز